27
Sep

HAPPY WEEKEND na Kongresu ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST

Iskoristite HAPPY WEEKEND na Kongresu ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST i upoznajte 10 svetskih arhitekata i dizajnera iz 10 zemalja sveta, predavača i moderatora radionica na Kongresu.

Više informacija na www.congress-saee.com. 

Kupovinom karte obezbeđujete učešće na predavanjima ili radionicama na Kongresu. Broj karata je ograničen.

PREDAVAČI:
THOMAS RAU arhitekta, teoretičar, inovator, vizionar i govornik na velikim konferencijama i manifestacijama. Izabran je za holandskog arhitektu godine 2013. i na listi Top 2 ključne ličnosti u oblasti održivosti. Osnivač „Turntoo“ i „Rau architects“, prve dve lider kompanije posvećene arhitekturi i cirkularnoj ekonomiji.

BRANISLAV MITROVIĆ profesor emeritus Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Redovni član SANU i ULUPDS-a . Autor brojnih realizovanih projekata i pobednik na konkursima.

MARIA LANGARITA dobitnica nagrade “Young Architect of the Year“ 2014. Suosnivač studija „Langarita-Navarro“, nagrađen priznanjem „Mies van der Rohe Award“ 2013. Predavač na Arhitektonskom fakultetu u Madridu.

PETER PICHLER finalista „Dezeen Awards“ za arhitektu godine u usponu, aktivni učesnik i pobednik arhitektonskih konkursa širom sveta. Radio u studiju „Zaha Hadid“.

VLADIMIR DJUROVIC jedan je od najuglednijih pejzažnih arhitekata u svetu. Završio fakultet pejzažne arhitekture u Engleskoj, a master studije u Americi. Dobitnik prestižne nagrade „Aga Kan“ za trg „Samir Kasir“, kao i svetskog priznanja za rezidenciju modnog dizajnera Eli Saba.

ANU PUUSTINEN osnivač poznatog finskog studija „Avanto“. Nominovana za nagradu „Mies van der Rohe“, pobednik brojnih konkursa i dobitnik međunarodnih nagrada.

IDIS TURATO hrvatski je arhitekta i profesor na GAF-u u Splitu. Učesnik Bijenala u Veneciji, a autorski projekat sa Sašom Randićem svrstan je u 23 projekata najvećih arhitekata današnjice.

ROBERT KLUN istaknuti slovenački arhitekta i dizajner, ex predsednik Asocijacije dizajnera Slovenije. Osnivač kompanije „KLUN ambienti“ i pobednik konkursa za expo paviljon Slovenije u Dubaiju 2020. godine.

MARCO LAVIT osnivač arhitektonskog i dizajnerskog studija „LAVIT“, uvršten na listu „Rising Talent Awards“.

BILL DUNSTER nosilac reda britanske imperije, najveći orden doprinosa umetnosti i nauke. Tvorac arhitektonske firme „Zedfactory“, specijalizovane za projektovanje i razvoj nulte emisije ugljenika.Dobitnik nagrade za održivi razvoj „RIBA“ 2003. Predavač na Univerzitetu Kingston i Harvard.

U okviru Kongresa će biti održane dve radionice:
Radionica 1: Marco Lavit/ Francuska   05.09.
Radionica 2: Robert Klun/ Slovenija     06.09.