VLADIMIR LOVRIĆ

ARHISOLAR | SRBIJA

VLADIMIR LOVRIĆ

ARHISOLAR | SRBIJA
studio@vladimirlovric.com

Biografija

Vladimir Lovrić je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu gde je u okviru postdiplomskih studija i odbranio specijalistički rad i magistrirao na temu “Primena pasivnog načina iskorišćenja sunčeve energije u arhitekturi”. U toku profesionalne karijere bio je zaposlen u ENERGOPROJEKT-u – Arhitektura i urbanizam, Direkciji za izgradnju Beograda, RO za projektovanje NAŠ STAN, u kojima je radio na velikom broju arhitektonskih projekata za objekte javnih i stambenih zgrada kao vodeći projektant.

Danas je na čelu ARHISOLAR-a, preduzeća za projektovanje solarnih, energetski efikasnih objekata. Učesnik je izrade naučnih projekata i programa za primenu i korišćenje sunčeve energije koji su bili jugoslovenskog, srpskog i svetskog karaktera. Aktivni je učesnik velikog broja međunarodnih kongresa, simpozijuma i izlozbi i dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada mešu kojima i velike nagrade Srbije za primenjenu umetnost i dizajn.

Predsednik je Udruženja Ekokult+, direktor Arhisolara i glavni i odgovorni urednik Magazina Eko kuća. Eks predsednik ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika, primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije).