STEFAN DE KONING

MVRDV │HOLANDIJA

STEFAN DE KONING

MVRDV │HOLANDIJA

Biografija

Partner i arhitekta, Stefan de Koning (NL) ima bogatu istoriju dizajna koja uključuje i unutrašnju arhitekturu i arhitekturu. Započevši svoju karijeru radeći za nekoliko umetnika i sa dizajnerima enterijera holandske opere, de Koning se pridružio MVRDV -u 2001. Koristeći konceptualne kompetencije svog iskustva u dizajnu scene i izložbe, de Koning je bio sastavni deo uspeha brojnih MVRDV -ovih prijava na takmičenja i predloga , uključujući Gire in Gire u Tokiju (2007), Future Tovers (Pune, 2008), Peruri 88 (Jakarta, 2012) i The China Comic and Animation Museum (Hangzhou, 2015).

Osnova njegove dizajnerske prakse je pomeranje granica kroz snažan fokus na koncept i naraciju. Pažljivo spaja umetnost i praksu građenja rutinskom transformacijom koncepta u izgrađenu stvarnost, kroz svoju posvećenost profesionalizmu i doslednosti. Nadgledajući nekoliko uspešnih projekata u Indiji i Indoneziji, de Koning sa ovim etosom upravlja jednim od najplodnijih dizajnerskih studija u MVRDV.

Osim što radi za MVRDV, Stefan predaje na TU Delft i predaje širom sveta. Poslednjih godina je držao predavanja na Wats Forumu u Bangkoku, Re-inventing konferenciji Delhi u Indiji i Godišnjoj konferenciji o vertikalnim gradovima u Dubaiju. Stefan je takođe gostujući kritičar na UC Berkeli i Nacionalnom univerzitetu u Singapuru.

Sva predavanja od STEFAN DE KONING

STEFAN DE KONING

12:15-13:15
SVEČANA SALA