ROBERT KONIECZNY

KWK Promes | POLJSKA

ROBERT KONIECZNY

KWK Promes | POLJSKA
biuro@kwkpromes.pl

Biografija

Arhitekta Robert Konieczny diplomac je Arhitektonskog fakulteta Silesijskog Tehnološkog Univerziteta u gradu Glivice. 1996.godine diplomirao je na Tehnološkom institutu u Nju Džerziju, a tri godine kasnije osnovao je svoj studio KWK Promes.

2016.godine, njegov projekat za Nacionalni muzej – Dijalog centar Przełomy u gradu Šćećinu dobio je nagradu Building of the Year 2016 na međunarodnom konkursu World architecture Festival. Isti projekat proglašen je za najbolji javni prostor u Evropi od strane centra za savremenu kulturu iz Barselone na konkursu Evropska nagrada za gradski javni prostor.

Najnovija nagrada koju je Konieczny dobio je Best New House nagrada, na svetskom konkursu Wallpaper Design Award 2017, i to za projekat kuće Ark.

Konieczny je čak deset puta bio nominovan za evropsku nagradu Fondacije Mies van der Rohe.

Dobitnik je i nagrade House of the Year 2006.godine, pobedivši sa projektom za atrijumsku kuću na konkursu u organizaciji portala World Architecture News.

2007.godine, studio KWK Promes uvršten je u listu 44 najboljih mladih studija na svetu, koji je objavio portal Scalae. 2008.godine dobio je nagradu Evropskog centra za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije, kao i nagradu The Chicago Atheneum u kategoriji ’40 najboljih mladih arhitekata mlađih od 40.