SAŠA BEGOVIĆ

3LHD │HRVATSKA

SAŠA BEGOVIĆ

3LHD │HRVATSKA

Biografija

Saša Begović je arhitekt i partner u studiju 3LHD. Studio intezivno razvija integraciju razlicitih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna, umjetnosti, te istražuju nove mogućnosti interakcije između arhitekture, društva i pojedinaca. Tijekom svoje karijere, vodio je mnoge nagrađivane projekte različitih tipologija: javne, kulturne, stambene, sportske i mješovite namjene.
Projekti, kao što su Most branitelja i Centar Zamet u Rijeci, Sportska dvorana Bale, Hrvatski paviljon na svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Japanu i 2008 u Zaragozi, Splitska Riva, Hoteli Lone, Adriatic i Park u Rovinju, Akvarij i muzej rijeka u Karlovcu, Urania – prostor kreacije, Stambeni blok Bužanova, Infobip HQ, Rimac Campus samo su neka od važnijih projekata studija.
Radovi 3LHD-a predstavljeni su na sveučilištima, izložbama i institucijama diljem svijeta, Harvard, ETH, Van Alen Institute, Berlage Institute, COAC Barcelona, RIBA London, te Bijenala u Veneciji i Rotterdamu.
Radovi studija osvojili su međunarodne nagrade, kao Nagrada A + za arhitekturu i pejzaž, Europska nagrada za dizajn hotela za najbolji hotel u Europi, nagradu WAF 2008 za najbolji sportski objekt, nagradu IOC/IAKS za najbolju sportsku zgradu, nagradu AR za najbolje nove arhitekte, nagradu časopisa ID, kao i najvažnije hrvatske strukovne i državne nagrade.
Posljednjih 20 godina prof. Begovic je aktivan u akademskom području u Hrvatskoj i u svijetu. Bio je predavač i gostujući kritičar na arhitektonskim fakultetima, Sveucilista ETH Zurich, Harvard i Northeastern u Bostonu, TU u Becu, Munchenu, Stuttgartu, a gostujući profesor u Grazu, Ljubljani i Zagrebu. Od 2010 do 2020 bio je gostujući profesor na splitskom FGAG, 2017 do 2019 na Cornell University, SAD.
Od 2021 je izvanredni profesor na Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu.

Sva predavanja od SAŠA BEGOVIĆ

SAŠA BEGOVIĆ

17:15-18:30
SVEČANA SALA