LOKACIJA

Kongres se održava u atraktivnom i renomiranom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom srcu Beograda. Jugoslovenska kinoteka je ustanova kulture od nacionalnog značaja koja raspolaže izuzetnim prostorom i time zadovoljava multifunkcionalne zahteve za organizaciju velikih manifestacija, kao što je Drugi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST, sa složenom lepezom pratećih programa i izložbi. Jugoslovenska kinoteka se nalazi u samom centru Beograda, u Uzun Mirkovoj ulici br. 1. Okružena je brojnim kulturnim i turističkim znamenitostima kao što su Beogradska filharmonija,

Etnografski muzeja, Rektorat Univerziteta u Beogradu, Biblioteka grada Beograda, Narodno pozorište, Narodni muzej i mnoge umetničke galerija. U blizini su Knez Mihailova ulica, glavna pešačka zona u Beogradu, kao i Kalemegdanska tvrđava.
Beograd je poslednjih godina postao svetski poznata destinacija i atraktivna lokacija za turiste iz celog sveta koja svojim sadržajima može da odgovori na najrazličitije kulturne i turističke zahteve, a brojni restorani, kafići i klubovi meta su i najprobirljivijih hedonista sa svih kontinenata.