Skip to main content
3. INTERNATIONAL ARCHITECTURAL COMPETITON MICRO ECO HOUSE 2023 READ MORE
0
CONGRESS SAEE - International Manifestation and Congress
News

BIG TIME: Priča o Bjarku Ingelsu

By 20.09.2018.No Comments

Iskoristite jedinstvenu priliku da pogledate celovečernji dokumentarni film “BIG TIME” o profesionalnom i privatnom putu najpoznatijeg mladog arhitekte na svetu BJARKE INGELSA iz Danske.

Film će biti prikazan učesnicima Drugog međunarodnog kongresa ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST koji će se održati od 5. do 7. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci, Uzun Mirkova 1.

Projekcije će se održati u subotu, 6. oktobra i nedelju, 7. oktobra u 18.30h.
ULAZ BESPLATAN za učesnike Kongresa!

Nekada mladić koji je sanjao da stvara karikature, danas jedan od najvećih inovatora u arhitekturi i jedan od 100 najuticajnijih ljudi na planeti. BIG TIME prati sedmogodišnji period života Bjarka Ingelsa (2009-2016), dok se bori da završi svoj najveći projekat do sada. Zavirite u Bjarkove kreativne procese, kao i beskrajne kompromise koje njegov rad podrazumeva dok lični život počinje da vrši pritisak na njega. Pored nedavno otvorenog arhitektonskog čuda VIA 57WEST, kompanija Bjarka Ingelsa, Bjarke Ingels Group (BIG) dobija zadatak za izgradnju jednog od nebodera koji će zameniti Svetski trgovački centar u Menhetnu. Tokom ovog procesa projektovanja arhitekture koja će izmeniti Njujorkški horizont, Bjarke biva pogođen pitanjima vezanim za zdravlje. Film daje intimni pogled na inovativnog i ambicioznog danskog arhitektu, koga celi svet slavi kao genija.